torsdag 6 januari 2011

Jordgubbe

Vissa dagar kommer kreativiteten flödande... Nej men jag har länge funderat på att göra detta foto. Nu tog jag mig tid eftersom vädret inte var det bästa.
En del riggning och vips så har man en liten studio i köket (till frugans stora förtret). En hel del provbilder blev det innan jag var nöjd (så nöjd att det förmodligen blir en 70x100:a förstoring i canvasduk av denna bild).

BTS på riggningen:

ISO 100, f/7.1, 1/1600 sek, 67mm, E-TTL blixt med barndoor via Pocket Wizard, en reflexskärm, ett par stativ, tejp å klämmor och till sist lite bakgrundspapper.

Resultatet av min jordgubbe:

11 kommentarer:

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- Kanonsnyggt, Eriksson !!!

Felicitas sa...

Instämmer med Hasse! :)

Studio Eriksson sa...

Tackar till er bägge. Lite knep å knåp men väldigt kul...

Alexander sa...

Riktigt bra bild, undrar hur du får så bra svärta i bakgrunden. Är det mycket redigering i efterhand eller med hjälp av blixten?

Studio Eriksson sa...

Tack Alex. Svärtan får man med exponeringen 1/1600 och ISO 100 gör bakgrunden kolsvart, inget i photoshop i den men i övrigt en del mickel med kurvor och kontraster.

Anonym sa...

Superfin bild detta! -Bra jobbat!
Morgan

Tomas Jonsson sa...

Snyggt! Funderade också på svärtan, innan jag läste kommentarerna och inser att den korta exponeringstiden och blixtljuset gör att bakgrunden underexponeras och blir riktigt svart.

P sa...

RIKTIGT SNYGGT!!!!!
Var har du hittat en jordgubbe i den här kylan?

Studio Eriksson sa...

M: Tackar, lite jobb var det med den.

T: Tack även till dig, informationen står redan i inlägget om slutartid och ISO fast det är klart då måste hjärnan arbeta på högvarv å det är svårt så här med all ledighet.

P: Tack till dig också, gubbarna står inte som spön i backen så här i juletider. Fick köpa ett ruttet paket på MAXI där det fanns en fin jordgubbe i men var gör man inte för konsten... :O)

Roger sa...

Grejthöjta Ekis ;)

/Hulken

Studio Eriksson sa...

Tackar till "The Hulkster"...