söndag 14 februari 2010

Ovanligt morgonbesök


Denna ovanliga gäst kom till oss idag på morgonen (05.48). Inte varje dag man ser en uggla mitt inne i stan. Ursäkta kvaliteten på bilden men försök att få en uggla att vända på sig utan att bli rädd samt handhållen kamera på 1/25 del och ISO 6400!

Mina ornitologiska kunskaper sträcker sig ungefär till "Helge" från barndomsserien "Från A till Ö" men jag tror inte det var han.

SÅ den stora frågan är: Vad är det för uggla? (Som hjälp kan ni få att det var en STOR rackare, ca 1 meter i vingspann.)

5 kommentarer:

Tomas Jonsson sa...

Det ser ut som en kattuggla. Den är vanligast och trivs i håliga gamla lövträd även i städerna. Och jag tror säkert, att om du går ut vindstilla nätter i januari och in i februari, så kan du säkert höra kattugglans ljud som påminner om en lätt väsande klarinett.

Studio Eriksson sa...

Tack Tomas! Jag tror antingen som du eller slaguggla. På tal om väsande klaninett, är du säker på att det inte är min farsa du hört? Han är som näcken, dyker upp lite överallt med sitt "negerben"

P sa...

Fråga Ragge han är OT:s egen fågelexpert med ett antal år i ornitologkretsar.

Tomas Jonsson sa...

Ha ha, jag det skulle vara en rolig överraskning om det vore han som stod i allén här utanför och tutade sent på kvällarna. ;-)

Foto-Ragge sa...

Hallå grabben!

Det är en Strix Aluco (på latin) som du har plåtat, eller en Kattuggla på svenska:)

Dom är faktiskt inte så ovanliga i stadsmiljö som man tror. Dock håller dom mestadels en låg profil och upptäcks således sällan.

MVH

Roger.